EVLÜ Suvepäevad “Valged mõisas”

Head valgete lambakoerte omanikud peredega!

Eelinfo EVLÜ suvepäevade nädalavahetusest 11.-12.08.2018 Kehtnas.

Registreerimine online vormi kaudu, mis asub SIIN  (või evelypalkman@gmail.com)

Jätkame traditsioonilise kahepäevase üritusega „Valged mõisas“.

Juba kolmandat aastat toimub meil suvepäevade raames kolm üritust: tõu erinäitus, loeng koertest ja põllujälje võistlus. Vahepeale jääb omavaheline suhtlemine – saame jagada muljeid ja kogemusi valgetest lambakoertest.

Majutus on ka seekord Kehtna Kutsehariduskeskuse (KHK) õpilaskodu hostelis, koerad lubatakse tuppa. Toad on üldjuhul 2-kohalised, tubades asuvad WC, dušš ja külmik. Samal korrusel on ühine köök ja puhkenurk koos TV-ga. Kauplus, parkla ja muruplatsid on hosteli juures. Toitlustamine Kehtna KHK peamaja bistroo saalis. Korraldame söögikorrad ühiselt: laupäeval lõuna ja õhtu, pühapäeval hommik ja lõuna. Näituseplatsi peamaja juures või staadionil. Jäljevõistluse Kehtna keskuse lähedal asuvatel põldudel.

Osaleda saab üksikult ja peredega, sh lapsed ja koerad. Lisaks valgetele koertele võib kaasa võtta ka muud värvi koerad. Kõik on oodatud osalema, kuid võib tulla ka publikuks ja lihtsalt kaasa elama, suhtlema, abilisteks toimkonda jne. Kui kogu üritust ei saa kaasa teha, võib tulla ka üheks päevaks või vastavalt ürituse valikule (näitus, loeng, hobijälg).

Meie külalised:
• Näituse kohtunik on Aire-Piret Pärn (sama ka eelmisel aastal). Aire-Piret on EKL rahvusvaheline välimikukohtunik (FCI kohtunik), kellel on šveitsi valge lambakoera hindamispädevus,
vt: http://kennelliit.ee/…/u…/2013/07/fci_-judges_08_05_2018.pdf
• Loengu lektor Piret Kannike (eelmisel aastal sama, kuid seekord jätkame sealt, kus eelmisel aastal pooleli jäime). Pireti kohta saate lugeda: http://www.kutsikas.ee/ ; http://www.kutsikas.ee/minust/piret-kannike
• Jäljevõistluse kohtunik Glenn De Bie (Belgia).
https://www.youtube.com/watch?v=97yJPFtPsls
Ta osales 2017. aastal oma border colliega FCI IPO MM-il ja ta on jäljel väga pädev, suhtleb inglise keeles, kuid tõlgib meie eelmiste aastate hobijälje võistluse kohtunik Merlin Kanter

Tõu erinäitusele registreerimine on juba avatud, peagi avame ka suvepäevadele, loengule ja hobijälje võistlusele registreerimise. Niipea, kui jõuame, anname uut infot EVLÜ kodulehe ja FB kaudu.

Praegu on õige aeg ettevalmistusteks: teha augustiks pereplaanid, kontrollida üle koerte vaktsineerimiste kehtivused ja harjutada oma närvi vastupidavust ning rõõmsat koostööd koertega (sotsialiseerimine, ligipääsetavus, hambad, paras tempo liikumisel, raporteerimine, jäljeajamine, esemete näitamine, rihmaga askeldamine, loenguks küsimuste kirjapanemine jne, jne).

Loodame näha endisi, praeguseid ja tulevasi EVLÜ liikmeid. KOHTUMISENI KEHTNAS!